Contact

Homeopathie Bergen

Achterweg 7
1862 XH Bergen
t: 072 58 98 371
e: info@homeopathiebergen.nl

Telefonisch spreekuur en bereikbaarheid

Afspraak maken

Eerst even kennis maken?

Hans Willem Steensma

Hans Willem Steensma

Homeopaat en Professional Coach

       

Waarom niest Koningin Elisabeth nooit in gezelschap?

Heeft u ooit gemerkt dat Koningin Elisabeth van Engeland en plein public geniest heeft? Of heeft ze ooit signalen van griep laten zien?
Hoe komt het toch dat, als ze uit een vliegtuig of helikopter stapt, de sterke rukwinden haar coiffure niet helemaal door de war blazen?
Hoe heeft ze zichzelf in elke situatie in alle omstandigheden volledig onder controle?
Wat zijn de geheimen van haar reisapotheek, dieet, garderobe en make-up?

Gezondheid
Tijdens haar buitenlandse reizen gaat zij nooit zonder haar homeopathische reisapotheek op weg.
Die bestaat uit 60 flesjes die in een wit lederen koffertje zitten.
Daarmee worden klachten behandeld als Montezuma’s Revenge (reizigersdiarree) en artritis van de knie. Ook neemt zij extra vitamine- en mineralen preparaten mee.
Een elektromagnetisch apparaat om de schouder en pols te behandelen van de vrouw, waarvan gezegd wordt dat zij de meeste handen ooit geschud heeft gedurende een mensenleven.
Speciaal voor een buiten-evenement, waarbij pollen kunnen opspelen, neemt zij een preventief een antidoot voor hooikoorts.

Tijdens haar buitenlandse reizen kan haar bagage meer dan 4 ton wegen. Zij gaat zoals eerder aangegeven, nooit op weg zonder haar homeopathische reisapotheek “I won’t travel anywhere without my homeopathic medicines”.
Zij heeft erg goede ervaringen met homeopathie en prefereert zo’n behandeling boven de conventionele geneeskunde.
De koningin behandelde ooit zelf één van haar honden, nadat die een snee had opgelopen in zijn poot. Zij maakte de wond schoon met een speciaal homeopathisch middel. De poot was in enkele dagen genezen. Toen zij gevraagd werd waarom zij deze homeopathische middelen gebruikte, antwoordde zij: “Als het zo goed voor mij is, is het net zo goed voor mijn honden”.

Kleding en make-up
Tijdens officiële reisbezoeken draagt zij losse kleding, daar voelt zij zich het beste in. Alles van natuurlijke stoffen, 100% puur katoen of wol, geen linnen want dat kreukt te snel en zeker geen polyester.
Angela Kelly, de curator van de Koninklijke garderobe, vertelt ons dat er van elk kledingstuk een tweede in de bagage zit. Mocht er iets op haar rok geknoeid worden, dan kan zij zich onopvallend omkleden.
De garderobe wordt niet naar de stomerij gebracht, maar met de hand met biologische zeep gewassen.
Voor de cosmetica gebruikt Angela een foundation, die bestaat uit een geheime formule, en een glimmende huid voorkomt.
Koningin Elisabeth zal nooit en public haar hoed goed zetten of afdoen. Deze zit met grote haarpinnen vastgezet.
Het haar wordt met een speciale haarlak behandeld. Zelfs de ergste rukwinden krijgen het niet uit model. Het wordt door de koninklijke staf ook wel “de kroon van vloeibaar beton” genoemd. Ook hierdoor heeft Koningin Elisabeth een onberispelijke verschijning.

Controle houden
Tijdens haar 60-jarige koningschap perfectioneerde zij de kunst van het gezond blijven, het bewaken van haar onberispelijke présence en het rustig blijven in alle omstandigheden.
Gedurende haar 60-jarige regeringsperiode heeft zij meer dan 100 landen bezocht. Het oude adagium dat “paarden zweten, heren transpireren en dames glimmen” lijkt geschreven te zijn met de Koningin in gedachten. Zelfs in de ergste tropische hitte was erg geen druppeltje zweet te zien op haar wenkbrauw of bovenlip. Zelfs haar huid glom niet. Stewart Parvin, ontwerper van een deel van de Koninklijke garderobe, legt uit dat de koningin een koude persoonlijkheid is, puur gelet op haar lichaamstemperatuur. De relatieve koele temperatuur van haar huid voorkomt het duidelijk glimmen van haar huid en houdt haar kleding in perfecte pasvorm.

Voeding
Elk bezoek in het buitenland is maanden van te voren gepland. Niet alleen de weersomstandigheden worden gecheckt, maar ook het eten wordt doorgenomen. Koningin Elisabeth geeft zelf haar goedkeuring voor elk menu.
De begeleidende staf zorgt ervoor dat er geen voedingsmiddelen zijn, die haar teveel bezwaren. Toch heeft zij in de afgelopen jaren met stokjes gegeten (waardoor ze erg kwaad was), een grote rat (gibnut) gegeten in Belize en in Marokko op de grond gezeten en met haar handen gegeten.
Ze gaat nooit op reis zonder haar eigen thee (Earl Grey, China en Darjeeling), flessen mineraal water en eigen koffie.

Wat zit er dan in haar handtas?
Koningin Elisabeth draagt haar eigen tas met een zakdoekje, lippenstift, kleine spiegel en een kopie van het programma van die dag. Eén van de begeleidende dames heeft de “Brown Bag”, daarin zitten extra panty’s, handschoenen en lavendel olie.
Ze neemt niet haar eigen toiletbril mee, dit in tegenstelling tot Prins Charles, die neemt een wit lederen exemplaar mee op elke officiële reis.

Homeopathie Bergen